top of page

SOVA TRAINING

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

 

Je kind wordt gepest of pest zelf, samenspelen eindigt vaak in ruzie, het durft niet te zeggen wat het vindt……..

Als je dit herkent en je kind daar last van ondervindt dan is deze SOciale VAardigheidstraining( SOVA) de moeite waard. In deze training die ik heb ontwikkeld leert je kind bijvoorbeeld hoe je fijn kunt samenspelen, hoe je op een handige manier kunt zeggen wat je vindt. Dit doen we door middel van (rollen)spel en andere leuke opdrachten.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we wat je kind wil leren en waar het hulp bij wil hebben. Als ouders wordt je bij de training betrokken door  ‘klussen’ die je kind mee naar huis krijgt.

De bijeenkomsten staan in het teken van je veilig voelen en kunnen delen wat je bezighoudt. In iedere bijeenkomst staat een thema centraal, bijv. “nee” zeggen en voor jezelf opkomen, onderhandelen en samenwerken, “het spijt me” leren zeggen.

 

 

De training wordt afgesloten met een ouder/kind gesprek waarin we terugblikken en kijken naar wat de training uw kind heeft gebracht.

 

Ik geef de training op de scholen en maak daarbij graag gebruik van een speelzaal. In overleg bekijken we wanneer de training het best gegeven kan worden (onder schooltijd of bijvoorbeeld in het kader van de Brede school als Brede school activiteit)

 

In overleg is het ook mogelijk de training in mijn praktijk te laten plaatsvinden.

 

De training bestaat uit een intakegesprek met ouders en kind. Gevolgd door 8 bijeenkomsten van 1 ½ uur met de desbetreffende kinderen.

Om individuele aandacht aan ieder kind te kunnen geven is de groepsgrootte minimaal 4 en maximaal 6 kinderen.

 

De kosten bedragen 150 euro per deelnemer.

bottom of page