top of page

OP NAAR DE BRUGKLAS

Voor kinderen van groep 8

Nog even en dan is het zover….op naar de Brugklas! Maakt de gedachte eraan je kind zenuwachtig en gespannen? Voelt het zich onzeker en breekt het zweet uit? Om net dat extra steuntje in de rug te geven heb ik voor deze kinderen een training ontwikkeld.

In deze training leert je kind dat je zelf kunt kiezen hoe je denkt, ontdekt het haar/zijn kwaliteiten, leert het zich te ontspannen en het eigen gevoel te herkennen zodat het met goede moed aan de brugklas kan beginnen. En krijg het bovendien antwoord op zijn/haar vragen! Daarnaast spelen we het Brugklasspel.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we wat je kind wil leren en welke vragen en belemmeringen het heeft.

De bijeenkomsten staan in het teken van je veilig voelen en kunnen delen wat je bezighoudt. In iedere sessie staat een thema centraal, bijv. oplossingen bedenken, leren plannen. Bovendien is er alle ruimte voor de vragen die bij je kind leven.

Ik geef de training op de scholen en maak daarbij graag gebruik van een speelzaal. In overleg bekijken we wanneer de training het best gegeven kan worden (onder schooltijd of bijvoorbeeld in het kader van de Brede school als Brede school activiteit)

 

In overleg is het ook mogelijk de training in mijn praktijk te laten plaatsvinden.

 

De training bestaat uit een intakegesprek met ouders en kind. Gevolgd door 7 bijeenkomsten van 1 ½ uur met de desbetreffende kinderen.

Om individuele aandacht aan ieder kind te kunnen geven is de groepsgrootte minimaal 4 en maximaal 6 kinderen.

 

 

 

De kosten bedragen 150 euro per deelnemer.

 

bottom of page